FAQ (Meest gestelde vragen)

      Mag iedereen naar een reanimatie cursus?

      In principe wel. Er worden geen toelatingseisen gehanteerd. Wel is het van belang dat een cursist zich de theorie en de praktische vaardigheden eigen kan maken. Ook moet hij/zij over voldoende uithoudingsvermogen beschikken om de reanimatie in de praktijk te kunnen toepassen. Een reanimatie is een inspannende bezigheid. In het algemeen zijn de deelnemers niet jonger dan 13-14 jaar.


      Is het volgen van een cursus noodzakelijk?

      Reanimeren is het uitvoeren van een aantal handelingen die niet te leren zijn uit een boekje of zijn af te kijken van plaatjes. Tussenkomst van een trainer/instructeur is daarbij onontbeerlijk. Wil je leren reanimeren, dan moet je dus een cursus volgen.


      Wanneer moet ik een herhalingsles volgen?

      Onderzoek heeft aangetoond dat reanimatievaardigheden in de loop van de tijd afnemen. Reanimeren is geen dagelijkse bezigheid. Daarom is het volgen van herhalingscursussen noodzakelijk. Geadviseerd wordt om minimaal één keer per jaar een herhalingscursus te volgen. U ontvangt een uitnodiging voor het volgen van de herhalingslessen.



      Moet ik een herhalingsles volgen als ik het boekje "Lesboek basale reanimatie & Automatische Externe Defbrillatie" heb?

      Ja. Reanimeren is niet uit een boekje te leren. De tekst en plaatjes dienen ter illustratie en om "het tijdens een cursus geleerde" weer in de herinnering terug te brengen. Reanimeren lijkt misschien simpel maar het vergt regelmatig oefening, onder begeleiding en op een oefenpop, om de vaardigheden op peil te houden.